Nyhetsarkiv Nyheter

Nytt telefonsystem

Under tisdag 23 maj byter vi telefonsystem vilket kan innebära störningar om du vill nå oss. Vi finns dock alltid tillgängliga på elverket@skurup.se - välkommen där!

Elstöd för november och december

Nu är det snart dags för nästa elstöd till privatpersoner. Detta gäller för november och december 2022 och utbetalning beräknas ske från fredag 9 juni.

Glad påsk!

Vi önskar er alla en äggstra härlig påskledighet. På skärtorsdag stänger vi 12.00. Vi är åter som vanligt tisdag 11 april 09.00-16.00.

Varning för falska sms, telefonsamtal och mail om elstödet

Varken Försäkringskassan, banken, Svenska kraftnät eller någon annan kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans eller lämna ut personliga koder, i samband med utbetalningen av elstöd.

Elbesparing augusti till januari

Heja oss i Skurup! Under de senaste sex månaderna har vi tillsammans minskat vår förbrukning rejält. Det har gett resultat - bra jobbat allihop!

Elstödet börjar betalas ut enligt plan

Elstödet till 4,3 miljoner hushåll i elprisområde 3 och 4 börjar betalas ut enligt plan, närmare bestämt från 20 februari, meddelar Försäkringskassan idag 25 januari.

God jul och gott nytt år

Tack för 2022! Vi har öppet som vanligt 09.00-16.00, förutom 23 december och 30 december då vi stänger 12.00 - ha en fin ledighet och ta hand om er. Visa gärna extra omtanke mot dem som har det svårt.

Om fibern i din bostad

Fiberutbyggnaden i Skurup är hög och finns nu tillgänglig för de flesta. Men hur skall man göra för att komma igång med tjänsterna? Ta del av våra broschyrer så får du koll.

55 miljarder i kontantstöd till elanvändare

Energimarknadsinspektionen har 17 november 2022 godkänt förslaget om att alla elanvändare med eget elnätsavtal i södra Sverige skall få stöd för att hantera onormalt höga elpriser.

Kom igen Skurup!

När vinter och kyla närmar sig riskerar vi skyhöga räkningar men också att stå utan el och värme. Hjälps vi åt kan vi både påverka priset och få behålla elen. Nu gäller det att alla bidrar. Du också.

Felanmälan

Elnät

Strömavbrott eller felanmälan som rör elnätet, tel:                   0411-536001


Bor du i lägenhet kontaktar du i första hand din hyresvärd eller din bostadsrättsförening.

Vid fel på dina egna apparater eller ledningar i hemmet ska du kontakta din elinstallatör.
Skurups Elverks ansvar sträcker sig från vårt nät fram till kabelns första anslutningspunkt.
Gör en egenkontroll först för att slippa onödiga kostnader om det skulle visa sig att felet finns i din egen anläggning.

 

Gatubelysning anmäls till Skurups kommun via fixamingata.se

Bredband

Upplever du störningar i bredbandstjänsterna ska du kontakta din tjänsteleverantör som guidar dig genom en första felsökning. Gör dock egenkontroll först. Skulle det visa sig att felet ligger i fibernätet kontaktar din leverantör oss.

Postadress: Skurups Elverk AB,
274 80 Skurup
Besöksadress: Mårtensgatan 3, Skurup
0411-53 62 00, elverket@skurup.se
Org. nr. 556934-1687