Nyhetsarkiv Nyheter

Elstödet börjar betalas ut enligt plan

Elstödet till 4,3 miljoner hushåll i elprisområde 3 och 4 börjar betalas ut enligt plan, närmare bestämt från 20 februari, meddelar Försäkringskassan idag 25 januari.

God jul och gott nytt år

Tack för 2022! Vi har öppet som vanligt 09.00-16.00, förutom 23 december och 30 december då vi stänger 12.00 - ha en fin ledighet och ta hand om er. Visa gärna extra omtanke mot dem som har det svårt.

Om fibern i din bostad

Fiberutbyggnaden i Skurup är hög och finns nu tillgänglig för de flesta. Men hur skall man göra för att komma igång med tjänsterna? Ta del av våra broschyrer så får du koll.

55 miljarder i kontantstöd till elanvändare

Energimarknadsinspektionen har 17 november 2022 godkänt förslaget om att alla elanvändare med eget elnätsavtal i södra Sverige skall få stöd för att hantera onormalt höga elpriser.

Kom igen Skurup!

När vinter och kyla närmar sig riskerar vi skyhöga räkningar men också att stå utan el och värme. Hjälps vi åt kan vi både påverka priset och få behålla elen. Nu gäller det att alla bidrar. Du också.

Kampanj på SkurupsElen

Vår egen el tål att jämföras med de större bolagen! Beställer du nytt elavtal innan årsskiftet bjuder vi på 6 månadsavgifter. Vi berättar gärna mer över en kopp kaffe, välkommen in!

Minimässa onsdag 1 juni 14.00-18.00

Välkommen till Folkets Park i Skurup för information om vår bygds utveckling. Ta del av kommunens bostadsprojekt, träffa SkurupsElen, Skurupshem, miljö- och energirådgivare, prova elbil mm.

Nu har vi kampanj på SkurupsElen!

Beställ nytt elavtal innan midsommar så vi bjuder på 6 månadsavgifter. Tack för att du stödjer det lokala och gröna alternativet.

Skurups Elverk tecknar avtal med ViaEuropa - gäller från 1 april 2022

Skurups Elverk driver ett öppet fiberoptiskt bredbandsnät som täcker hela kommunen. Med ca 7 års intervall måste det kommunägda bolaget handla upp KommunikationsOperatör (KO).

Kompensation för hög elräkning

2022-03-28 Elpriskompensation för perioden december, januari och februari. Målsättningen är att betala ut ersättning i maj månad och framåt.

Felanmälan

Elnät

Strömavbrott eller felanmälan som rör elnätet, tel:                   0411-536001


Bor du i lägenhet kontaktar du i första hand din hyresvärd eller din bostadsrättsförening.

Vid fel på dina egna apparater eller ledningar i hemmet ska du kontakta din elinstallatör.
Skurups Elverks ansvar sträcker sig från vårt nät fram till kabelns första anslutningspunkt.
Gör en egenkontroll först för att slippa onödiga kostnader om det skulle visa sig att felet finns i din egen anläggning.

 

Gatubelysning anmäls till Skurups kommun via fixamingata.se

Bredband

Upplever du störningar i bredbandstjänsterna ska du kontakta din tjänsteleverantör som guidar dig genom en första felsökning. Gör dock egenkontroll först. Skulle det visa sig att felet ligger i fibernätet kontaktar din leverantör oss.

Postadress: Skurups Elverk AB,
274 80 Skurup
Besöksadress: Mårtensgatan 3, Skurup
0411-53 62 00, elverket@skurup.se
Org. nr. 556934-1687